1

 

2

 

3

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

9

 

10

 

 

Nova KBM Branik

 

Calcit Volleyball

 

GEN- I Volley

 

Volleyball Ljubljana

 

Aliansa Šempeter

 

Formula Formis

 

Kema Puconci

 

Zgornja Gorenjska

 

Luka Koper

 

Ankaran Hrvatini

 

DP 2017/ 2018

 

Sobota, 16. 9. 2017, Grosuplje

 

Tradicionalni odbojkarski turnir

 

 

13. Memorial Sama Zrimca

 

09. 30

 

ATK Grosuplje: Zgornja Gorenjska

 

10. 30

 

Zgornja Gorenjska: Kema Puconci

 

Aleš Centa novi trener Zgornje Gorenjske

 

Po štirih sezonah se je po koncu pretekle od trenerskega stolčka na klopi Zgornje Gorenjske poslovil Iztok Kšela, v sezoni 2017/ 2018 pa bo delo prvega trenerja opravljal Aleš Centa.

 

Aleš Centa, rojen 24. 7. 1974, se z odbojko ukvarja 30 let. Prvih dvajset odbojkarskih let je preživel kot igralec (Brezovica, Olimpija in Triglav Kranj), v zadnjih desetih letih pa se je posvetil trenerskemu delu, deloval je v kranjskem Triglavu. V zadnjih treh sezonah je vodil odbojkarsko šolo, sicer pa je večino časa vodil kadetsko in mladinsko selekcijo.

 

Mesto prvega trenerja ženske članske ekipe vidi kot izziv, priložnost za dokazovanje, pridobivanje novih znanj, predvsem pa želi svoje znanje prenesti tudi na punce v ekipi Zgornje Gorenjske. '' Prevzem ekipe v prvi ligi zame predstavlja velik izziv, predvsem zaradi dejstva, ker sem večinoma deloval v mlajših kategorijah, dodaten izziv pa je tudi preskok iz moške v žensko odbojko. To sta v določenem pogledu dva različna svetova. Po do sedaj opravljenem delu lahko rečem, da sem navdušen, punce so zelo pridne, delovne, zdi se mi, da delujejo precej drugače kot fantje in mislim, da je z njimi bistveno lažje delati,'' je prva dva tedna vodenja Zgornje Gorenjske ocenil novi trener Aleš Centa.

 

Podobno kot že v preteklih sezonah, je tudi v letošnji v ekipi Zgornje Gorenjske prišlo do številnih igralskih menjav. Polovica deklet iz lanske sezone (Meta Avsenik, Mojca Klinar, Zala Košak, Hana Marzidovšek, Eva Pogačar, Manca Rotar in Taja Tučen) je namreč odšla, ostale so Ema Burja, Zoja Humerca, Hana Langus, Špela Lužovec,  in Anja Zorman. Po nekaj odličnih sezonah  se je v ekipo iz Kamnika vrnila Meta Jerala, po letu dni igralskega premora pa bo dres Gorenjk vnovič oblekla nekdanja kapetanka Katjuša Rozman. Ekipi so se pridružile še Maša Arnež, Tara Friškovec, Maja Georgievski, Klara Kregar, Isa Ramič, Ivana Tanaskovič, kakšna pa bo dokončna postava Zgornje Gorenjske bo znano kmalu.

 

O ciljih sezone trener Aleš Centa še ni govoril, dejal pa je, da je trenutni kader igralk ustrezen za konkuriranje tekmicam, nekaj o dejanski kvaliteti pa bo vidno že čez dva tedna, ko Zgornjo Gorenjsko čaka prvi test sezone, ko bodo nastopile na turnirju v Grosupljem. '' S prihodom oz. povratkom Mete Jerala in Katjuše Rozman smo pridobili izkušenost, ki ga bosta zagotovo ustrezno znali prenesti na mlajše igralke, ki jih v ekipi ne manjka. Istočasno bo zagotovo ob dveh tako izkušenih igralkah lažje postaviti koncept igre. Mislim, da bomo znali združiti izkušenost, mladostno zagnanost in da bomo uspešno konkurirali vsem ekipam v prvoligaški druščini,'' je o sestavi ekipe povedal 'head coach' Gorenjk.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyriht© OK Zgornja Gorenjska 2015- 2018; Tehnična podpora: Miha Avsenik; Urednik: Zoran Račič- Raca; Pravno obvestilo