• Hvala navijačem, staršem, sponzorjem, vodstvu, trenerju,...!

    Slider

Gorenjkam velike tri točke

Po šestih tekmah, ki so jih odbojkarice Zgornje Gorenjske odigrale proti višje uvrščenim ekipam na prvenstveni lestvici, so drevi v prvi od zadnjih treh tekem proti ‘nižje’ rangiranim ekipam v rednem delu gostile odbojkarice iz prestolnice in se veselile zmage, za katero so se morale krepko potruditi. S tremi točkami se je Zgornja Gorenjska od Ljubljančank oddaljila za 12 točk in če bodo v preostalih dveh tekmah v rednem delu proti Ankaranu in Kopru podobno uspešne, potem bo zastavljeni cilj, obstanek, že zelo blizu. A kot pravijo dekleta, je potrebno mozaik sestavljati počasi, najprej se bodo osredotočile na naslednje gostovanje pri Ankaranu.

Zgornja Gorenjska: Ljubljana

3:1 (25:16, 21:25, 25:16, 25:22)

Zabreznica- Dvorana Pod Stolom

Gledalcev: 75

Sodnika: Ortl (Polzela), Tovornik (Maribor)

Zgornja Gorenjska: Langus 9, Tanaskovič 7, Lužovec 22, Burja, Friškovec, Rozman, Zorman 9, Kregar 18, Ramič 6, trener- Aleš Centa;

Ljubljana: Letnik 10, Vlepič 6, Čotar 6, Malešič, Torkar, Vilfan 8, Bobič 5, Dolenc, Maček 18, Flego 2, trener- Oleg Gorbačov;      

Ko so gostiteljice v uvodnem nizu po odličnem začetnem serviranju kapetanke Ivane Tanasković bliskovito povedle s 6: 1, je marsikdo v dvorani Pod Stolom pričakoval, da bo to igra mačke z mišjo, da se bo tekma končala ekspresno in kot je dejal nekdo v šali, da bi lahko ‘ujeli še zajčke’. Toda v ženski odbojki velikokrat takšna začetna prednost ne pomeni prav veliko in tudi tokrat je bilo tako. ‘Zmajčice’ so se hitro otresle uvodne treme, že na sedmi točki so bile z Gorenjkami poravnane in še ob tehničnem odmoru je kazalo, da bo končnica sila razburljiva in negotova. S tem se ni strinjala Klara Kregar, ki ji je serviranje teklo kot po maslu, pravih odgovorov Ljubljančanke na odlične začetne udarce, ki so sledili še super napadi, kar je v prvem nizu prevesilo tehtnico gladko na stran Zgornje Gorenjske za imenitno popotnico pred nadaljevanjem. Tudi drugi niz se je začel podobno, hitro domače vodstvo in lepa prednost v uvodu, a se je to pot ta začela topiti po prvem tehničnem odmoru, vajeti igre so v svoje roke prevzele gostje, domače so naredile nekaj nepotrebnih napak in tekma je bila ob koncu niza ponovno povsem odprta- 1: 1 v nizih. Povsem podobna zgodba se je odvijala na začetku tretjega in četrtega niza, s hitro in visoko prednostjo varovank Aleša Cente, ki pa tokrat prednosti niso izpustile in na krilih napadalno izredno razpoloženih Špele Lužovec in Klare Kregar, prednosti niso izpustile iz rok in se na koncu, po zaslugi celotne ekipe, vsaka je namreč dodala svoj kamenček v mozaik zmage, zasluženo veselile treh točk, ki bodo Gorenjkam prišle še kako prav ob začetku odločilnih tekem v zeleni skupini. Z zmago so Gorenjke namreč pri 13 točkah, Ljubljana ostaja pri eni, za potrditev dobrega izhodišča pred zadnjim delom prvenstva pa bodo Gorenjke poskušale iztržiti še nekaj točk na zadnjih dveh tekmah, na gostovanju pri Ankaranu in doma proti Kopru.

Petra Flego, Ljubljana:

” Želja pred potjo na Gorenjsko je bila velika, želele smo si končno zmage, ki je do sedaj še nismo dosegle, toda vnovič lahko rečemo žal. Tekmice so bile preveč dobre, resda smo en niz osvojile, toda pokazale smo premalo, naredile veliko preveč napak, kar pa ne more zadoščati za ugoden razplet. V rednem delu sta pred nami še dve zahtevni tekmi, zavedamo se da bo težko doseči zastavljeni cilj, to je obstanek, toda borile in poskušale bomo do konca narediti čim boljši rezultat, predvsem pa bo potrebno v zeleni skupini odigrati na veliko višjem nivoju.”

Ivana Tanaskovič, Zgornja Gorenjska:

” V prvi vrsti je najbolj pomemben končen rezultat, to je naša zmaga in tri točke na našem kontu, kar pomeni mirnejši zaključek rednega dela in čim več bonus točk v zeleni skupini. Če tekmo ocenim skozi celoto, lahko rečem, da smo se držale dogovorjenega, odigrale smo na višjem nivoju kot nekaj tekem prej, vsekakor pa ne smemo pozabiti na spodrsljaj v drugem nizu, ko nam je preveč padla koncentracija. Z izjemo slabšega drugega niza smo v preostalih treh ves čas vodile, tudi po padcu smo se uspele zbrati, servirale smo na visokem nivoju in na koncu se končno ponovno veselimo zmage. S temi tremi točkami smo naredile velik korak k neposrednemu obstanku v ligi, a je ta cilj še nekoliko oddaljen, zato se moramo zbrati najprej za naslednjo tekmo, čez teden dni proti Ankaranu.”

Bookmark the permalink.

Comments are closed.