• Hvala navijačem, staršem, sponzorjem, vodstvu, trenerju,...!

    Slider

Gorenjke proti Formisu praznih rok

Drevišnji obračun v 14. krogu državnega prvenstva je bil letos že četrti med Zgornjo Gorenjsko in Formulo Formis (ena v prvenstvu, dve v pokalu) in na vseh treh so bile prepričljivejše Štajerke. Tudi to pot so pod Stol pripotovale v vlogi favoritinj, to vlogo so na parketu tudi upravičile, zato se pod Pohorje vračajo s tremi zanesljivimi točkami.  Zgornja Gorenjska je bila Štajerkam v prvem in drugem nizu konkurenčna do 12. točke, v tretjem pa so se že skorajda vdale v usodo, a so ob koncu niza zaigrale nekoliko bolj sproščeno in nekoliko omilile poraz. 

Zgornja Gorenjska: Formula Formis

0:3 (18:25, 16:25, 18:25)

Zabreznica- Dvorana Pod Stolom

Gledalcev: 100

Sodnika: Jovanovič (Komenda), Srša (Ljubljana)

Zgornja Gorenjska: Langus 5, Tanaskovič, Lužovec 12, Burja 1, Friškovec, Rozman 1, Zorman 1, Kregar 12, Ramič 4, Humerca, trener- Aleš Centa;

Formula Formis: Pehnec 2, Sešel 3, Vrbanc 8, Tupikina 9, Bavdaž 9, Pajnik 1, Bukovec 1, Zdovc Šporer, Kotnik 8, Pravdič 1, Eržen 17, Štern 1, trener- Matevž Kamnik;      

‘ V četrto gre rado’, so se pred tekmo bodrile domače odbojkarice, ki so Hočankam letos morale že trikrat čestitati za zmago, pred nocojšnjim obračunom pa so želele ta ‘urok’ prekiniti. In ko je Špela Lužovec kmalu po začetku z dvema odličnima servisoma, je bil to dober obet za morebitno presenečenje, ki ga pa žal ni bilo. V prvem in drugem nizu so gostiteljice do 12. točke igrale odlično, servirale so zelo dobro, se povsem enakovredno kosale s favoriziranimi gostjami, nato pa so v vsakem nizu sledile ‘črne minute’, ki jim ni bilo videti konca, kar se je odrazilo pri točkovni razliki. V prvem nizu jih je z odličnim serviranjem povsem razorožila nekdanja soigralka Darja Eržen, ki v Hočah poleg podajalke Ane Pehnec in proste igralke Line Pajnik igra eno vidnejših vlog. Trener Zgornje Gorenjske je bil po kadrovski spremembi primoran nekoliko premešati pozicije igralk, kar je tudi morda eden od razlogov za padec v igri. V tretjem nizu so se domače že kmalu na začetku praktično predale, Aleš Centa je opravil nekaj menjav, enako je storil tudi trener gostij Matevž Kamnik, tako da so domače ‘rezervistke’ le nekoliko omilile točkovni primanjkljaj, razigrale in sprostile so se šele proti koncu tekme, kar pa na bilo dovolj za preobrat. V domači vrsti sta bili točkovno najbolj uspešni Špela Lužovec in Klara Kregar, kot zanimivost pa velja omeniti dosego točk obeh prostih igralk, Katjuše Rozman pri Zgornji Gorenjski in Line Pajnik pri Formisu.          

Matevž Kamnik, Formula Formis, trener:

” Tekma proti Zgornji Gorenjski je bila priložnost tudi za mlajše igralke, ki jih ni malo in to priložnost so nekatere izkoristile tako kot se spodobi, pokazale so svoj pravi jaz, nekatere pa še ne. Vsekakor nobeni ne gre nič zameriti, pozna se namreč da so še mlade in da še nimajo dovolj prvoligaških izkušenj. V vsakem nizu so bile gostiteljice še precej enakovredne, nakar so moje varovanke znale ‘potegniti’, predvsem za igro v vseh treh nizih po prvih tehničnih odmorih, za to si zaslužijo čestitke. Sicer pa smo štiri kroge pred koncem rednega dela lahko povsem zadovoljni z našim delom, osnovni cilj uvrstitev v končnico je izpolnjen, kaj pa prinaša nadaljevanje, bomo videli. Vsak si venomer želi še stopničko višje.”

Aleš Centa, Zgornja Gorenjska, trener:

” Lahko rečem že večkrat v tej sezoni doživeto, nekje do polovice tekme lahko konkuriramo vse ekipam, potem pa pride do padca koncentracije, nekaj slabih minut, kar takoj prinese šest do sedem točk razlike, ki pa jih ne moremo več ujeti. Če sicer primerjam tekmo proti Novi Gorici pred dvema tednoma in današnjo, lahko rečem, da smo konkurenčni dlje časa in prepričan sem, da če se bo ta trend nadaljeval, bomo na zadnjih treh tekmah, ki so za nas zagotovo najbolj pomembne, čisto pravi. Obračuni proti boljšim tekmicam nam služijo predvsem za nabiranje izkušen in dodatno učenje, zavoljo kadrovskih sprememb, je bilo potrebno izvesti še nekaj sprememb v sami postavitvi obrambe in napada, lahko pa rečem, da se predvsem osredotočamo na zadnje tri tekme rednega dela, ki so za nas vitalnega pomena.”  

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.