• Hvala navijačem, staršem, sponzorjem, vodstvu, trenerju,...!

    Slider

Domače slovo od leta 2017 s porazom

Po treh uspešnih nastopih v zadnjih treh prvenstvenih tekmah, so bile odbojkarice Zgornje Gorenjske pred obračunom z Alianso polne optimizma, toda na koncu so morale gostjam priznati premoč. Odločilen je bil že prvi niz, v katerem je bila Zgornja Gorenjska neprepoznavna, v nadaljevanju so domače igrale sicer veliko boljše, a več kot niza jim ni uspelo osvojiti.

Zgornja Gorenjska: Aliansa Šempeter

1:3 (15:25, 28:26, 17:25, 22:25)

Zabreznica- Dvorana Pod Stolom

Gledalcev: 50

Sodnika: Milojevič (Ljubljana), Kramar (Kamnik) 

Zgornja Gorenjska: Langus, Marzidovšek 10, Tanaskovič  2, Lužovec 19, Burja (L1), Friškovec, Rozman (L2), Zorman 12, Jerala (C) 13, Kregar 12, Ramič, Humerca, trener- Aleš Centa;

Aliansa Šempeter: Rituper, Rifelj Škerl (L1), Božič (C) 4, Vodlan, Praunseis 4, Podbregar, Forštnarič 16, Lekše 1, Vrhovnik 16, Žnidar 15, Mazej (L2), Lakovšek 15, Plesec, trener- Beno Božič;    

Ko so favoriziranje gostje na začetku tekme po nekaj odličnih servisih Petre Vrhovnik povedle s 6: 0 je bil niz praktično že odločen. Domače so namreč začele povsem nezbrano, brez pravih idej, sprejem je bil pod pričakovano ravnjo, tako da je bilo na igrišču videti bolj ali manj le eno ekipo- Alianso, ki je dominirala v vseh elementih igre, končnih + 10 v korist odbojkaric iz Savinjske doline je bil v uvodnem nizu povsem realen, Zgornja Gorenjska je bila neprepoznavna.

Po slabi igri v prvem nizu je prekipelo tudi domačemu trenerju Alešu Centi, ki je svojim varovankam zelo glasno povedal kaj od njih pričakuje in česa so sposobne. Glasna lekcija je padla na plodna tla, že po prvem servisu v drugem nizu je bila na parketu povsem spremenjena domača ekipa. Odlični servisi, hitre akcije, požrtvovalnost, borbenost in velika disciplina so krasile Gorenjke, ki so vodile vse do prvega izenačenja v drugem nizu- 17: 17, nakar je sledil razburljiv zaključek, v katerem so gostiteljice ohranile mirno kri in uspele niz odločiti v svojo korist in pokazale ter dokazale, da znajo tudi same igrati odlično odbojko.

Napolnjene z energijo uspeha v drugem nizu, so gostiteljice tudi tretjega začele odločno in povedle s 3: 1, kar je nakazovalo, da bi bil tretji niz lahko podobno razburljiv kot drugi. Tako se je odvijalo vse do 14. točke, ko sta bili ekipi še zadnjič v nizu izenačeni. Do takrat je bila v rahli prednosti Aliansa, a so jih gostiteljice ujele, po ‘time outu’ Bena Božiča in nekaj odličnih servisih kapetanke Mojce Božič pa so domače padle v ‘črno luknjo’ iz katere niso več našle izhoda- 1: 2 v nizih za Alianso.        

Je v Gorenjkah ostalo še kaj energije za četrti niz in morebitni zasuk, je bilo vprašanje pred začetkom četrtega niza. Ob uvodu in do prvega tehničnega odmora je gostiteljicam kazalo še dobro, na prvi odmor so namreč odšle z -2, a se je ponovno zaustavilo. Gostje so počasi a zanesljivo višale prednost, ob drugem tehničnem odmoru je ta narasla na šest točk, ki je tudi zadoščala za končni uspeh, čeprav so Savinjčanke ob koncu niza nekoliko popustile, a je njihov kapital zadoščal za končni uspeh.

Beno Božič, Aliansa Šempeter, trener:

” Rad bi pohvalil ekipo Zgornje Gorenjske za dobro predstavo, toda prav je tudi da stopim v bran svojim varovankam, kajti današnje tekme sem se po pravici povedano kar nekoliko bal. Dekleta so namreč po precej šokantni tekmi v pokalu na Gorenjsko prišle fizično in psihično precej izpraznjene. Ko smo po tekmi na hitro naredili analizo, bi lahko pokalno tekmo, ki nam je prinesla uvrstitev na finalni turnir in sinočnjo proti Zgornji Gorenjski lahko uvrstil med najboljši v letošnjem letu. Vsake zmage se veselimo, s tem se bližamo našemu začrtanemu cilju, to je uvrstitvi v modro skupino, kjer pa se lahko zgodi še marsikaj.”

 

Aleš Centa, Zgornja Gorenjska, trener:

” Vsako tekmo začnemo z najboljšim napadom, a na prav vsaki tekmi začnemo tudi slabo. Na hitro si naberemo prevelik zaostanek, to posledično pomeni le sledenju nasprotnika. V drugem nizu smo le sestavili svojo igro, tudi v tretjem in četrtem nizu smo bili povsem konkurenčni, z nekaj več sreče bi morda lahko iztržili tudi kaj več kot le osvojitev enega niza. Ta tekma je bila vnovič pokazatelj, da lahko igramo proti višje uvrščenim ekipam in z izjemo uvodnega niza je to lahko dobra napoved za petkovo tekmo v Puconcih, ko igramo proti neposrednim tekmicam za šesto mesto. Navkljub prejšnjim trem zmagam in sinočnjemu porazu morala ne bi smela pasti, za punce je bila ta tekma dokaz, da lahko dobro igrajo, zato motiv pred zadnjo tekmo v letošnjem letu , ne bi smel biti vprašljiv.”      

Bookmark the permalink.

Comments are closed.