• Hvala navijačem, staršem, sponzorjem, vodstvu, trenerju,...!

    Slider

Potrdile 7. mesto po polovici prvega dela

Z današnjim devetim krogom bo sklenjena prva polovica prvega dela državnega prvenstva, cilj odbojkaric Zgornje Gorenjke, ki so drevi gostovale v Kopru, pa je ohranitev trenutnega sedmega mesta, na katerem so po osmih krogih. Na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah so bile Gorenjke uspešne, premagale so namreč Ljubljano in Ankaran, v ‘veseli december’ pa so stopile z zmago na Obali, ki prinaša mirnejše nadaljevanje prvenstva, z močno okrepljeno samozavestjo.   

Luka Koper: Zgornja Gorenjska

1:3 (18:25, 25:21, 22:25, 17:25)  

Koper- Dvorana osnovne šole

Gledalcev: 50

Sodnika: Srša (Ljubljana), Sever (Brezovica),

Luka Koper: Raič 1, Kušar (L), Isanovič 22, Radešič (L2), Lucas 19, Gep 1, Dodič 4,  Haupt, Nedoh 2, Kocet, Jovič 5, Kaker 4, trener- Zdravko Jovič;

Zgornja Gorenjska: Langus, Marzidovšek 8, Tanaskovič 10, Lužovec 19, Burja (L2), Friškovec, Rozman (L), Zorman 3, Jerala 17, Kregar 18, Ramič, Humerca, trener- Aleš Centa;

Tudi v Kopru, tako kot na prejšnjih dveh tekmah v državnem prvenstvu proti Ljubljani in Ankaranu so odbojkarice Zgornje Gorenjske izpolnile zastavljeni cilj, zmagale proti tradicionalno neugodni ekipi Luke Koper in s tem potrdile sedmo mesto po prvem delu rednega dela državnega prvenstva. Že med potjo na Obalo so bile Gorenjke dobro razpoložene, dokaj boleč poraz v Pokalu med tednom proti Formisu je bil pozabljen, fokus je bil usmerjen v dvorano korske osnovne šole.

V prvem nizu je teklo vse dokaj gladko, servis je deloval skorajda brezhibno, sprejemalke so odlično sprejemale domače servise, v tem elementu so gostiteljice tudi precej grešile, blok s Hano Marzidovšek, Anjo Zorman in Ivano Tanaskovič je deloval takrat ko je bilo najbolj potrebno, v napadalnih akcijah pa so bile Špela Lužovec, Meta Jerala in Klara kregar zelo prodorne in tudi natančne. Razlika v korist gostij je počasi naraščala, se tik pred koncem niza po nekaj ‘črnih minutah’ tudi stopila, toda zaključek uvodnega niza je bil povsem v znamenju čete Aleša Cente.

Tudi v drugem se je do 13. točke odvijalo po podobnem scenariju kot v prvem, a je zgornja Gorenjska tudi tokrat padla v ‘črno luknjo’, iz katere pa se v drugem nizu ni uspela izkopati, kar so gostiteljice izkoristile in niz osvojile ter s tem nakazale, da bi se tekma lahko zavlekla, kajti ekipi sta delovali zelo izenačeno, zato takšen scenarij ne bi bil nemogoč.

Toda odmor med drugim in tretjim nizom je bolje izkoristil trener gostij, ki je svojim varovankam očitno dal ustrezne napotke, domači ‘head coach’ Zdravko Jovič pa je bil precej vržen s tira, saj se je večkrat hudoval nad odločitvami delivcev pravice. To je bila očitno voda na mlin Gorenjkam, ki so v tretjem in četrtem nizu stvari vnovič postavile na svoje mesto, vse je ponovno delovalo odlično, velik delež k uspešnima nizoma so Gorenjke ustvarile z veliko borbenostjo, v čemer sta vnovič velik delež dodali  kapetanka Meta Jerala in ‘libero’ Katjuša Rozman, sledile so jima še ostale in na ta način je bil uspeh zagotovljen.

Zdravko Jovič, Luka Koper, trener:

” Gorenjkam čestitke z zmago, nas pa čaka še kar veliko dela. Resda smo igrali brez dveh odličnih igralk, a navkljub temu smo naredili preveč napak, to pa nas je stalo ugodnejšega rezultata. Tekmice so vse naše napake izkoristile, tudi sicer so igrale dobro in tri točke gredo zasluženo z njimi.”

 

 

 

Katjuša Rozman, Zgornja Gorenjska, prosta igralka:          

” Čestitke vsem soigralkam za zmago, vsaka je namreč dodala svoj doprinos k temu uspehu. Vesele smo, ker smo uspele premagati neposredne tekmice v boju za obstanek. Tek o odigrale dobro, z veliko borbenosti, resda na trenutke naša igra še nekoliko niha, kar bomo morale še odpraviti, toda na koncu šteje zmaga, ki se je veselimo. Vsekakor so k temu malce pripomogle tudi gostiteljice, ki so predvsem pri servisu naredile veliko napak, kar pa je bil za nas le olajšanje dela.”

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.