• Hvala navijačem, staršem, sponzorjem, vodstvu, trenerju,...!

    Slider

Odlična igra za nove tri točke

Po dveh zmagah v Pokalu Slovenije in prvih treh točkah osvojenih pred tednom dni v Ljubljani, se je samozavest odbojkaric Zgornje Gorenjske močno dvignila, dvignil se je tudi nivo igre, vse skupaj pa se je odrazilo na tekmi proti ekipi Ankaran Hrvatini, ki so jo varovanke Aleša Cente suvereno odločile v svojo korist. Pri Gorenjkah je skorajda vse delovalo brezhibno, tri točke so čiste kot solza, odlična igra pa je tudi dobra napoved za sredin četrtfinalni obračun proti Formisu v Hočah.  

Zgornja Gorenjska: Ankaran Hrvatini

3:0 (25:14, 25:17, 25:18) 

Zabreznica- Dvorana Pod Stolom

Gledalcev: 100

Sodnika: Srša, Jovanovič (oba Ljubljana)

Zgornja Gorenjska: Langus, Marzidovšek 10, Tanaskovič 2, Lužovec 14, Friškovec, Rozman (L), Zorman 4, Jerala (C) 9, Kregar 8, Ramič, Humerca, trener- Aleš Centa;

Ankaran Hrvatini: Pucer (L1), Krstič 2, Apollonio, Pangerc 1, Angelini 7, Medved (L2), Pavič 6, Cerovac (C), Morgan 3, Lovšin 1, Trobec 7, Lucas 2, Barut, trener- Sebastjan Mikša;

Zadnje tri tekme, dve so Gorenjke odigrale v Pokalu Slovenije in eno v državnem prvenstvu, ki jih je Zgornja Gorenjska odločila v svojo korist, so pri četici Aleša Cente pustile zelo vidne pozitivne posledice, pozitiven trend pa so dekleta prenesla tudi na nocojšnjo tekmo pri Ankaranu, ki so jo dobile gladko z dokaj visoko razliko v vsakem nizu. Nizi so si bili precej identični, Gorenjke so odlično servirale (osem asov), skozi celotno tekmo so ‘zapravile’ deset servisov, podobno uspešne so bile tudi pri sprejemu, in ko ekipa v teh dveh elementih igre deluje odlično, je igra lahko precej lahkotnejša, igralke pa bolj sproščene. Vse to se je Zgornji Gorenjski danes ‘poklopilo’, trener Aleš Centa je resda celotno tekmo odigral z isto sedmerico (Marzidovšek, Tanaskovič, Lužovec, Zorman, Jerala, Zorman in prosta igralka Rozman), ki je poskrbela, da so tudi glasni gostujoči navijači proti koncu tekme onemeli, domači pa so se šele ob zaključku dvoboja nekoliko razživeli in zadovoljni zapuščali dvorano. Slabega člena domača ekipa ni imela, podajalka Ivana Tanaskovič je delila zelo uporabne žoge, ki so jih uspešno zaključevale Špela Lužovec, Klara Kregar in Meta Jerala, odlično delo v bloku sta opravile Hana Marzidovšek in Anja Zorman, prosta igralka, izkušena Katjuša Rozman pa je, tako kot vselej, s svojo borbenostjo in izkušnjami dodala svoj kamenček v mozaik zmage. Voda na mlin domači zmagi so bile tudi številne napake Primork, ki nikakor niso našle protiorožja za razigrane Gorenjke.

Klara Kregar, Zgornja Gorenjska:

” Po zadnjih štirih tekmah in ravno toliko zmagah sem osebno, ravno tako tudi soigralke, zelo vesela in ponosna na svojo ekipo, saj smo končno začele igrati tako kot znamo. Punce smo danes pokazale našo igro, prepričana sem, da lahko v določenih stvareh še precej napredujemo. Resda so bile danes voda na mlin naši zmagi tudi številne napake tekmic, toda me smo svoje delo opravile, zato se zasluženo veselimo novega uspeha. Veseli nas tudi, da smo bile skozi celotno tekmo povsem osredotočene na igro, nismo popuščale, servis in sprejem sta bila fenomenalna, tudi v obrambi smo delovale suvereno, tako da je današnji končni rezultat povsem realen. Toda pred nami je še veliko trdega dela, veliko težkih tekem, a te zadnje nam vlivajo novih moči, prepričana sem, da bomo naš nivo igre še dvignile.”

Sebastjan Mikša, Ankaran Hrvatini:

” Nasprotnicam je vsekakor potrebno čestitati za odlično igro, očitno so bile dobro pripravljene, tudi mi smo se na tekmo ustrezno pripravili, toda Zgornja Gorenjska ima v svoji vrsti nekaj igralk s precej daljšo kilometrino v prvoligaški konkurenci, kar se je odrazilo na igrišču. Kot sem že dejal, jim je potrebno čestitati, naša naloga pa je iti naprej po začrtani poti, si nabrati izkušnje, vsekakor na tekmah narediti precej manj začetniških napak. Toda dekletom nimam kaj očitati, v takšnih težkih tekmah ne smemo razpasti kot ekipa, kar je najbolj pomembno.”

Bookmark the permalink.

Comments are closed.