• Hvala navijačem, staršem, sponzorjem, vodstvu, trenerju,...!

    Slider

Tri točke zasluženo na Gorenjsko

Odbojkarice Zgornje Gorenjke so danes v 7. krogu državnega prvenstva gostovale v Ljubljani, pri istoimenski ekipi, cilj varovank Aleša Cente osvojitev treh točk, je dosežen. Zgornja Gorenjska je slavila s 3: 0 in in se veselila prve zmage v letošnjem državnem prvenstvu, ki je močno okrepila samozavest, ki bo v prihodnjih tekmah še kako potrebna. V prvem in tretjem nizu so morale Gorenjke krepko zavihati rokave za osvojitev nizov, v drugem pa so bile povsem dominantne in tekmicam dovolile vsega sedem točk. Po uspehu v Ljubljani bodo imele na voljo teden dni za ustrezno pripravo na naslednje nasprotnice, v soboto 25. 11. 2017 bodo ob 19. 30 v Zabreznici gostile ekipo Ankaran Hrvatini. 

Ljubljana: Zgornja Gorenjska

0:3 (26:28, 7:25, 25:27)   

Ljubljana- Dvorana na Galjevici

Gledalcev: 70

Sodnika: Ortl, Vrenko

Ljubljana: Klemenšek, Deželak 1, Letnik 1, Vlepič 9, Čotar 5, Vilfan, Bobič 7, Maček 15, Končina, Flego 1, Malešič (L), Torkar (L). Trener: Oleg Gorbachov

Zgornja Gorenjska: Langus, Marzidovšek 9, Tanasković 7, Lužovec 14, Friškovec, Zorman, Jerala 9, Kregar 16, Ranić, Humerca, Burja (L), Rozman (L). Trener: Aleš Centa

Po dveh zmagah v Pokalu Slovenije so odbojkarice Zgornje Gorenjske samozavestno močno okrepljene v Ljubljano odšle odlično razpoložene, iz prestolnice pa se vračajo prešerno nasmejane in zadovoljne, kajti na račun so vpisale prve tri točke za prvo zmago v letošnjem prvenstvu. In ta zmaga naj bi služila kot dobra popotnica za nadaljevanje prvenstva, v katerem je osnovni cilj zagotovitev obstanka, z nekoliko sreče bi bila morda ulovljiva tudi še končnica. 

Tekma na Galjevici je bila v prvem in tretjem nizu izredno razburljiva in zanimiva vse do konca, v drugem pa so Gorenjke povsem pometle z gostiteljicami. Na začetku uvodnega so na domačem parketu gospodarile gostiteljice, ki so svoje tekmice ob ujele na ‘levi nogi’, toda z veliko željo po zmagi so se Gorenjke hitro začele prebujati in rezultat obrnile sebi v prid, bile pred zaključkom v zelo lepi prednosti (18: 22, 22: 24) , toda žilave domačinke so jih ujele, v finišu niza pa je Zgornja Gorenjska le pokazala tudi psihološko čvrstost in si na stežaj odprla vrata do končnega uspeha. ta je bil še precej bližje po drugem nizu, v katerem je bila na igrišču le ena ekipa. Zgornja Gorenjska, kajti Ljubljančanke so bile povsem statične, brez idej, o čemer nedvomno priča tudi rezultat drugega niza. Po vodstvu z 2: 0 se je zdelo, da bo tretji niz le še formalnost in tako je tudi kazalo pa rezultatu vse do 15: 11 za Zgornjo Gorenjsko. Toda nekaj nepotrebnih napak gostij je botrovalo vnovič zanimivi končnici niza, a podobno kot v uvodnem so Gorenjke delo opravile z odliko on domova odnesle zaslužen celoten izkupiček.

Aleš Centa, Zgornja Gorenjska, trener:Na koncu vedno šteje le rezultat, na naš račun bodo vpisane tri točke, kar je najpomembnejše. S tem sem seveda zadovoljen, a moram navkljub zmagi igralke še opozoriti na nekatere pomanjkljivosti oz. napake, ki se nam ne bi smele zgoditi pri zanesljivem vodstvu. Punce je namreč gnala velika želja po uspehu, kar je prav, toda prav vsaka je hotela dodati piko na i, to pa nas je pahnilo v negotovost, k sreči pa se je na koncu vse lepo izšlo. Z zmago sem izredno zadovoljen, zanj je puncam potrebno čestitati.”           

Bookmark the permalink.

Comments are closed.