• Hvala navijačem, staršem, sponzorjem, vodstvu, trenerju,...!

    Slider

Proti prvakinjam brez možnosti

Za odbojkarice Zgornje Gorenjske je bil po sobotnem obračunu proti podprvakinjam iz Kamnika, nocojšnji dvoboj proti prvakinjam iz Maribora že drugi v nizu težkih tekme. Potem ko so proti Calcitu v soboto Gorenjke osvojile niz, so bile tokrat proti Novi KBM Branik, z izjemo prvega niza, bolj nemočne in tri točke so brez velikega naprezanja odšle v štajersko prestolnico. za Gorenjke počitka ni, čez dva dni bodo gostovale v Hočah pri Formuli Formis, 7. 11. 2017 pa jih čaka prva tekma osmine finala pokala Slovenije, njihov tekmec je ekipa Fly team iz Ljubljane. 

 

Zgornja Gorenjska: Nova KBM Branik

0:3 (20:25, 10:25, 12:25)

Zabreznica- Dvorana Pod Stolom

Gledalcev: 70

Sodnika: Klinar (Žirovnica), Markelj (Bled)

Zgornja Gorenjska: Langus, Tanaskovič 1, Lužovec 7, Friškovec, Zorman 1, Jerala 6, Kregar 6, Ramič, Humerca 6, trener- Aleš Centa;

Nova KBM Branik: Mlakar 12, Košenina 1, Kaučič 5, Sužnik, Bračko 2, Vovk 2, Najdič 5, Milosavljevič, Sobočan 10, Jerala 9, Pintar 7, Koskelo, Krajnc 2, trener- Samo Miklavc;

Domači trener Aleš Centa je pred tekmo zaradi službenih obveznosti ostal brez prve proste igralke Katjuše Rozman, kar se je domačim odbojkaricam precej poznalo predvsem pri sprejemu in kot bi mignil je razlika v korist prvakinj ves čas naraščala, tako da je trener Mariborčank Samo Miklavc lahko tudi nekoliko kalkuliral. Po polovici uvodnega niza je iz igre potegnil najboljšo igralko Izo Mlakar, ta poteza pa je bila odlična predvsem za gostiteljice, ki so se nekoliko sprostile in se Štajerkam dvakrat približale na vsega tri točke in  ob koncu niza iztržile ugodnih ‘-5’.

Zato pa sta bila drugi in tretji niz povsem v dominaciji Mariborčank, ki so odlično servirale in tudi v ostalih elementih so bile precej boljše od gostiteljic, na koncu je bilo samo vprašanje, s kolikšno razliko se bosta niza končala. Domačim ne gre oporekati borbenosti, toda razlika v kvaliteti je bila očitna, o zmagovalcu ni bilo nobenega dvoma praktično že pred obračunom. Domače odbojkarice so si po koncu tekme kar malce oddahnile, kajti za njimi je bil še drugi dvoboj s slovensko ‘top’ ekipo, na prihodnjih tekmah pa se bodo lahko potegovale za kakšno točko ali še kaj več, saj bodo tekmice ekipe, s katerimi lahko računajo tudi na končni uspeh.

Iza Mlakar, Nova KBM Branik:

” V prvem nizu smo sicer hitro in tudi visoko povedle, kar je botrovalo tudi padcu koncentracije v naši ekipi, kar so domače izkoristile in poskrbele, da je bil zaključek uvodnega bolj zanimiv. A navkljub temu, da se je Zgornja Gorenjska približal, smo zaključek odigrale povsem v redu in ga zasluženo osvojile. Sicer bi morale celotno tekmo odigrati boljše, a smo odigrale toliko, kolikor je bilo potrebno za zanesljivo zmago.”

 

Špela Lužovec, Zgornja Gorenjska:

” Če sem povsem iskrena smo nam dve podobni tekmi zapored, v soboto s Kamnikom in sinoči z Mariborom, nista povsem ustrezali oz. nista prišli ob pravem času. Vemo namreč, da gre za dve ekipi, ki izstopata v državnem prvenstvu, ko že praktično vnaprej veš, kakšen bo končni rezultat, zato motivacija pred takšnimi tekmami ni na najvišjem nivoju. Resda se želiš nekako dokazati, pokazati kaj znaš, toda zaradi kakovostne razlike, so takšne tekme težke. Obe tekmi moramo čim prej pozabiti in se ustrezno pripraviti na naslednje, v katerih imamo precej več realnih možnosti za dosego uspeha.”  

Bookmark the permalink.

Comments are closed.