• Hvala navijačem, staršem, sponzorjem, vodstvu, trenerju,...!

    Slider

Calcit boljši, tretji niz z odliko

Odbojkarice Zgornje Gorenjske so pred domačimi gledalci  v Dvorani Pod Stolom v Zabreznici gostile podprvakinje iz Kamnika, ki so upravičile vlogo favoritinj in osvojile tri točke. Gorenjke so lahko zadovoljne predvsem s prikazanim v tretjem nizu, ki so ga odločile v svojo korist, z nekaj več poguma in morda manj spoštovanja do favoriziranih tekmic, bi morda lahko iztržile še kaj več.

Zgornja Gorenjska: Calcit Volley

1:3 (13:25, 15:25, 25:21, 8:25)

Zabreznica- Dvorana Pod Stolom

Gledalcev: 75

Sodnika: Markelj (Bled), Kramar (Kamnik)

Zgornja Gorenjska: Langus, Tanaskovič 1, Lužovec 10, Burja, Friškovec, Rozman, Zorman 3, Jerala Keglevič 6, Kregar 8, Ramič, Humerca 7, trener- Aleš Centa; 

Calcit Volley: Grudina 4, Peterson, Mihevc 11, Blažič 8, Igličar 14, Mihalinec 15, Zaplotnik 8, Pogačar 1, Zatkovič 1, Janežič, Jerala, Mijoč 3, Pahor, trener- Gregor Rozman; 

Uvodna dva niza sta bila bolj podobna igri mačke z mišjo. Domače odbojkarice so tekmo začele s preveč spoštovanja do favoriziranih gostij, ki so nezbranost gostiteljic s pridom izkoriščale in si hitro nabirale prednost, ki se je v obeh nizih končala z najmanj desetimi točkami razlike v korist Calcita. Zgornja Gorenjska je bila v precej podrejenem položaju, nič jim ni steklo, naredile so številne napake, kar je bila voda na mlin varovankam Gregorja Rozmana.

V tretjem nizu pa se je tekma le bolj razživela, četa Aleša Cente je končno pokazala svoj pravi obraz, tudi tribune so nekoliko oživele, igrala se je obojestransko všečna odbojka, s številnimi lepimi akcijami, odličnimi potezami, izdelanimi akcijami in z veliko mero borbenosti in discipline. Da so domače v tretjem nizu povsem prerojene je bilo vidno že v uvodu niza, kajti povedle so s 4: 1 in začele ‘gristi’ na polno. Kamničanke so jih sicer lovile, toda domača vrsta se je znala izvleči iz vseh krempljev gostij in se zasluženo veselila uspeha v tretjem nizu, česar pa v nadaljevanju niso uspele več unovčiti. Gostjam je bila zaušnica izgubljenega niza preveč pekoča, v četrtem so vnovič zaigrale na vso moč, Gorenjkam niso pustile dihati in tekmo so mirno pripeljale do zaslužene zmage.

Gregor Rozman, Calcit Volley, trener:

” Trije nizi so bili osvojeni precej gladko, v tretjem pa je Zgornja Gorenjska prikazala odlično igro in nam ukradla niz in to povsem zasluženo. Od svojih varovank na vsaki tekmi zahtevam resen pristop, nikogar v ligi ne podcenjujejo, če se pa malce preveč sprostiš in meniš, da si po dveh nizih že zmagal, se kaj lahko opečeš. Dekleta sem opozarjal, da Zgornja Gorenjska ni slaba ekipa, v tretjem setu smo nerazumljivo padli, kar so gostiteljice, ki znajo zaigrati dobro, izkoristile in nas ujele na levi nogi. Navkljub temu sem z do sedaj opravljenim zadovoljen, a še ne toliko, da ne bi bil še bolj. Najbolj pomembno je, da iz tekme v tekmo rastemo, da iz tekme v tekmo igramo boljše in da se vedno bolj držimo dogovorov s treningov in na samih tekmah. Trenutno gremo po začrtani poti, resda je pred nami še veliko dela, toda stvari tečejo v pravo smer.”

 

Meta Jerala Keglevič, Zgornja Gorenjska, kapetanka:

” Šele v tretjem nizu smo začele igrati zares borbeno, nobena žoga ni bila izgubljena, za vsako točko smo dobesedno garale, a se je to povrnilo. Z nekaj več pritiska na tekmice se nam je to lepo izteklo, prisilile smo jih v napake, rezultat je bil viden. Škoda, ker tega nismo uspele narediti še v kakšnem nizu, da bi bil rezultat še nekoliko ugodnejši. Calcit ni  nikakršen ‘bav bav’, v tekmo smo šle sproščeno, morda celo preveč, kar nam je morda nekoliko spodrezalo krila, bile smo premalo borbene, z borbenostjo pa se da marsikaj doseči, a je to manjkalo. V uvodnih štirih krogih smo pričakovale nekaj več, predvsem na drugi tekmi proti Puconcem bi lahko iztržile veliko več, na ostalih pa tudi nismo prikazale vsega kar znamo in kakor si želimo, na tekmah nam bržčas primanjkuje nekaj več tempa, borbenosti in discipline. Naš domet poznamo, vemo kaj moramo popraviti, pred nami je še dolga pot, z optimizmom gremo naprej.”        

Bookmark the permalink.

Comments are closed.