• Hvala navijačem, staršem, sponzorjem, vodstvu, trenerju,...!

    Slider

V tekmi preobratov v tolažbo ‘le’ točka

Sobota, 14. 10. 2017

V 2. krogu državnega prvenstva odbojkarice Zgornje Gorenjske gostijo ekipo Kemo iz Puconec, tekma se v Dvorani pod Stolom se začne ob 19. 30. V uvodnem krogu so Gorenjke na gostovanju v Šempetru ostale praznih rok, Kema pa je doma premagala Luko Koper. 

Zgornja Gorenjska: Kema Puconci

2:3 (16:25, 25:19, 25:21, 20:25, 12:15)

Zabreznica- Dvorana Pod Stolom

Gledalcev: 100

Sodnika: Mohorčič, Štamcar (oba Mokronog)

Zgornja Gorenjska: Langus, Tanaskovič, Lužovec, Burja, Friškovec, Rozman, Zorman, Jerala Keglevič, Kregar, Ramič, Humerca, trener- Aleš Centa;

Kema Puconci: Kovač Šarčevič, Svetanič, Kuhar, Vinkovič, Ajnihar, škraban, D. Oletič, M. Oletič, pintarič, Šadl, Kovač, Mikl, Gjergjek, trener- Sebastijan Lenarčič   

Le do rezultata 2: 2 so domače odbojkarice v uvodnem nizu držale korak z gostjami iz Prekmurja in že hitro po uvodnih točkah začele igrati pod pričakovanji, kar so gostje s pridom izkoriščale in prednost je hitro naraščala, domači trener Aleš Centa pa ni našel prave formule za zasuk rezultata. Prednost je za Kemo vseskozi naraščala, končnih ‘+9’ v prvem nizu pa ni bil dober obet za nadaljevanje.

Toda uvodna trema je v drugem nizu v domačem taboru povsem izpuhtela, gostiteljice so začele igrati zelo dobro, na parketu je delovalo tako kot si je trener zamislil in tokrat so bile one tiste, ki so narekovale tempo. Vsaka je dodala svoj delež pri servisu, obrambi, napadu in bloku, prednost je tokrat začela naraščati v prid domačih, k tem se dodalo še potrebno borbenost in trud je bil poplačan z lepimi šestimi točkami naskoka, predvsem pa so si okrepile samozavest.

Osvojeni drugi niz je bil očitno zadostna motivacija za nadaljevanje, kajti tudi v tretjem so domače zaigrale z enako vnemo kot v drugem, k tem so dodale še mirnost, predvsem pa so uspele zaustaviti najmočnejše gostujoče orožje, Ivo Škraban, ki ni našla rešitve za čvrsto Gorenjsko obrambo in visoki blok. Ob zaključku niza so imele gostiteljice sicer nekaj težav, toda prednost, s katero so se bližale zaključku, je zadoščala za uspešen zaključek, vodstvo 2: 1 v nizih pa je zagotavljalo že tudi prvo točko v novi sezoni.

Na žalost domačih navijačev pa domače v četrtem nizu niso izkoristile psihološke prednosti, kajti podobno kot v uvodnem nizu so odigrale slabše, kot da bi se ustrašile zmage, to pa je bila voda na mlin gostjam, ki so bile sproščene in so bile odločne z Gorenjske odnesti vsaj točko. Skozi celoten niz so bile Prekmurke daleč spredaj, ob koncu pa je domačim z nekaj dobrimi servisi in lepimi akcijami izid uspelo zmanjšati, toda zaostanek za popoln preobrat je bil prevelik, o zmagovalcu je tako odločal peti niz.  

‘Finale’ je prineslo še veliko razburljivih trenutkov, številne lepe točke, toda na žalost domačih, so bile odbojkarice iz Puconcev za nekaj malenkosti boljše in se domov zasluženo vračajo z dvema točkama.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.