• Hvala navijačem, staršem, sponzorjem, vodstvu, trenerju,...!

    Slider

Dan odbojke v Zabreznici- čista desetka!

Zabreznica- Ideja gorenjskih odbojkarskih delavcev o pripravi dneva odbojke, je v soboto 30. septembra padla na zelo plodna tla, dogodek je bil odlično izveden v vseh pogledih, za kar si organizatorji zaslužijo vse čestitke. V Dvorani Pod Stolom v Zabreznici se je namreč zvrstilo kar okrog 150 mladih odbojkaric in odbojkarjev treh zgornje gorenjskih klubov (OK Bled, OK Mladi Jesenice in TVD Partizan Žirovnica), ki so na posebej pripravljenih poligonih izvajali posebne gibalne vaje in različne elemente odbojkarske igre. Dan odbojke je vključeval tudi dve predavanji, celotno sobotno dogajanje je v Zabreznico privabilo preko 700 obiskovalcev, ki so ob koncu lahko uživali še v nastopu raperjev Trkaja in Nipketa, posladek je bila tekma med Zgornjo Gorenjsko in National Žirovnico.

Na dnevu odbojke se je zbralo preko 100 mladih odbojkaric in odbojkarjev.

Zgornja Gorenjska: National Žirovnica

Vrvež okrog žirovniške osnovne šole se je začel že v soboto nekaj po poldnevu, ko so organizatorji skupaj s pokrovitelji in partnerji pripravljali stojnice, na katerih so se predstavili Prochrom-comp d.o.o., Masel d.o.o. – zastopstvo Joma, Proteini.si, VBEquip d.o.o. – obutev Asics, Kopt d.o.o., Conditus d.o.o. in CMC Šport d.o.o.. Program preprečevanja dopinga v športu je predstavila Slovenska proti dopinška organizacija SLOADO, za gostinsko oskrbo sta poskrbela Zavrh bar in Gostilna Tavčar.

Zanimivi in predvsem z mladimi odbojkaricami in odbojkarji dobro obiskani poligoni v telovadnici, kjer so mladi odbojkarji preskušali svoje gibalne spretnosti in kjer so predstavljali različne elemente odbojkarske igre, so bili zamisel trenerjev, ki delujejo v vseh treh klubih. Na dveh zanimivih in poučnih predavanjih sta Meta Jerala Kegljevič (kapetanka Zgornje Gorenjske) in Dalibor Todorović otrokom, staršem in ostalim obiskovalcem predstavila vidik psihološkega vključevanja otrok v šport (Meta, op. a.) ter pomen kondicijske vadbe in prehrane v športu (Dalibor, op. a.). Rdeča nit dogodka je bil srečelov s preko 500 dobitki, glavni je bil podpisan dres Pie Blažič, ki je s soigralkami osvojila naslov svetovnih podprvakinj do 23 let.  ” Odbojka je lep šport, zato je v njem vredno vztrajati. Vsekakor je potrebno imeti šport na splošno, v našem primeru odbojko, rad, zato je lahko trud ob vztrajnem in marljivem delu lepo poplačan,” je otroke in ostale obiskovalce nagovorila Pia Blažič, ki je pred dvema sezonama igrala še za Zgornjo Gorenjsko. Blažičeva je na parket prišla v spremstvu blejskega župana Janeza Fajfarja, ki je tudi pozdravil takšno prireditev in obljubil prispevek, telefonskoo se je oglasil tudi župan Žirovnice Leopold Pogačar in se pridružil obljubi o občinskem prispevku. Poleg Blažičeve se je na igrišču pred začetkom tekme med Zgornjo Gorenjsko in National Žirovnico predstavila še Ela Pintar, pred leti prav tako odbojkarica Zgornje Gorenjske in nosilka srebrnega odličja z nedavnega prvenstva, ki ji je pripadel uvodni servis na tekmi. V njej so bil fantje za nekaj odtenkov uspešnejši od deklet, končni rezultat v štirih nizih do 15 je bil 3: 1, toda rezultat ni bil v ospredju, pomembno je bilo sporočilo dogodka. Le- ta je pred in v dvorano privabilo številne obiskovalce, veliko število bivših odbojkaric, odbojkarjev, trenerjev in ostalih odbojkarskih delavcev in številnih drugih, ki so bili navdušeni nad prireditvijo. Vsi skupaj, predvsem mlajši del pa je bil skorajda evforičen ob nastopu raperjev Trkaja in Nipketa, ki sta poskrbela za piko na i celotnemu dogodku.

Dogodek, ki so ga organizatorji uspešno spravili pod streho, zagotovo ne bi bilo mogoče v takšnem obsegu pripraviti brez pomoči sponzorjev, donatorjev, partnerjev, ki so prispevali svoj delež ob tej organizaciji, za kar se jim s tega mesta srčno zahvaljujemo. Velik trud za uspešno izvedbo dneva odbojke so vložili tudi trenerke in trenerji, predavatelji in ostali odbojkarski delavci oz. člani klubov, ki so prispevali svoj kamenček v končni mozaik. V tem mozaiku so tudi vsi otroci oz. mlade odbojkarice in odbojkarji ter njihovi starši brez katerih prireditve niti ne bi bilo. Vse skupaj je na prireditvi s pravim občutkom povezoval Niko Rakovec, veliko zahvalo pa si zasluži Matevž Mlinar, ki je opravil veliko dela v ‘zaodrju’.

Hvala vsem, ki ste soustvarjali in pomagali pri organizaciji Dneva odbojke. Na snidenje čez eno leto!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.