• Hvala navijačem, staršem, sponzorjem, vodstvu, trenerju,...!

    Slider

Boj za neposreden obstanek bo še zanimiv

Zgornja Gorenjska in Ankaran Hrvatini, ki neposredno odločata o neposrednem obstanku v družbi ‘prvokategornic’, sta morali nocoj pod Stolom odigrati maraton, točko več pa so si priborile Primorke. z zmago so se Gorenjkam približale na štiri točke zaostanka, kar je za preostalih pet krogov napoved zanimivega boja za ohranitev statusa v prvi ligi brez dodatnih kvalifikacij. Prihodnji teden bo Zgornja Gorenjska doma gostila Ljubljano, ki se s trenutno vsega eno osvojeno točko, bržčas poslavlja od prve lige, toda to še ne pomeni, da bodo Ljubljančanke v Zabreznico prišle z belo zastavo, zato bodo morale Gorenjke odpravite predvsem lastne napake, ki jih je bilo tokrat veliko preveč, če bodo hotele osvojiti celoten izkupiček.   

Zgornja Gorenjska: Ankaran Hrvatini

2:3 (13:25, 23:25, 25:17, 25:18, 12:15)

Zabreznica- Dvorana Pod Stolom

Gledalcev: 50 

Sodnika: Atanasov (Šempeter), Pevc (Škofja Loka)

Zgornja Gorenjska: Langus, Tanaskovič 5, Lužovec 22, Burja 3, Friškovec, Rozman, Zorman 12, Kregar 15, Ramič 5, Humerca 1, trener- Aleš Centa;

Ankaran Hrvatini: Tozan, Krstič, Apollonio, Pangerc 7, Angelini 7, Medved, Morgan 9, Pavič 21, Cerovac 2, Ražman 1, Lovšin 16, Trobec 4, Lucas, Barut, trener- Sebastjan Mikša;

Gorenjke in Primorke, ki se poleg Luke Koper borijo za neposreden obstanek v prvi ligi, so skozi celotno tekmo pokazale kar nekaj različnih obrazov, na koncu pa so se dveh točk veselile Ankarančanke, ki so bile v petem nizu nekoliko bolj zbrane od gostiteljic. Slednje so bile sicer pred začetkom dvoboja papirnate favoritinje, toda v prvem nizu so bile domače povsem razglašene, kajti v njihovi igri ni delovalo nič, kar je bila voda na mlin gostjam, ki so si tudi s pomočjo peščice navijačev, ki so bili precej glasni, zagotovile odlično izhodišče. Tega so nadgradile v drugem nizu, predvsem v končnici, ko so se uspele izvleči iz domačih krempljev, ki so bili v zaključku premalo nabrušeni. 2: 0 v nizih in najmanj točka je bil že dosežen cilj za Ankaran, za domače pa alarm, da je potrebno prestaviti v višjo prestavo, sicer bi lahko prednost po prvem krogu zelene skupine znašala vsega dve točki. Ankaranska zaušnica iz prvih dveh nizov je Zgornji Gorenjski očitno prišla prav, v tretjem in četrtem nizu so končno prišle na ustrezno ‘delovno temperaturo’, kar je botrovalo izenačenju in vsaj eni točki, za drugo pa je v petem nizu zmanjkalo zbranosti in Primorke se na obalo zasluženo vračajo z dvignjenimi glavami. Prednost Zgornje Gorenjske pred Ankaranom se je tako nekoliko stopila, zato bodo morale varovanke Aleša Cente odpraviti vse napake, če se želijo izogniti dodatnim kvalifikacijam za obstanek v prvoligaški druščini.

Sebastjan Mikša, trener, Ankaran Hrvatini:

” Prva ocena tekme je zagotovo takšna, da so bila nihanja v igri obeh ekip zelo velika. Seveda moram svoje varovanke pohvaliti in jim čestitati za dve točki, kar pomeni da je naša pot, ki smo jo začrtali, prava. Iz tekme v tekmo rastemo in zorimo, seveda se moramo naučiti še veliko, toda po današnji tekmi sem na njih zelo ponosen. Ko smo nazadnje gostovali v Zabreznici, so Gorenjke pokazale bržčas najboljšo tekmo v sezoni, mi pa najslabšo in psihološka priprava na takšno tekmo je zagotovo najtežja. Uspeli smo, tega se veselimo, veselili se bomo tudi zastavljenega cilja, če ga seveda dosežemo, to je obstanek v ligi. Danes smo dodali nov kamenček v to sestavljanko, upam da bomo kot ‘prišleki’ iz druge lige v povsem novo dimenzijo, tukaj tudi ostali. Enajst točk v prvi sezoni je lep dosežek, na svoja dekleta sem zelo ponosen.”    

Ivana Tanaskovič, podajalka (kapetanka), Zgornja Gorenjska:

” V prvih dveh nizih smo naredile preveč lastnih napak, kar je botrovalo rezultatu po prvih dveh nizih. Po tako slabem začetku smo morale spremeniti sistem igre, kar se nam je obrestovalo, nivo igre se je dvignil, začele smo igrati tako kot znamo, predvsem smo izboljšale tudi servis, ki je bil v prvem in drugem nizu naša slaba stran. Napake se nam dogajajo predvsem na tekmah, na treningih je povsem drugače, tako da bo potrebno to takoj popraviti. Morda je naša igra navzven delovala kot da smo tekmo vzele z ‘levo roko’, toda temu ni bilo tako. Zmaga Ankarana v Kopru pred tremi tedni je namreč pokazala, da znajo tudi one igrati dobro, zato smo se na njih ustrezno pripravile, a kot sem že dejal, nismo igrale tako kot znamo, naredile smo preveč napak, zaradi česar smo ostale brez kakšne točke več.”             

Bookmark the permalink.

Comments are closed.