• Hvala navijačem, staršem, sponzorjem, vodstvu, trenerju,...!

    Slider

‘Pole position’ Luki Koper

V zadnjem, 18. krogu državnega prvenstva, ki je bil hkrati tudi zadnji del rednega dela, zadnje štiri uvrščene ekipe se ‘selijo’ v zeleno skupino, so odbojkarice Zgornje Gorenjske gostile Luko Koper. Obe ekipi sta bili pred zadnjim krogom točkovno izenačeni (13 točk) in ker se vse dosežene točke prenašajo v zeleno skupino, je tekma odločala tudi o ‘pole positionu’.  Pred natanko tremi meseci so v Kopru slavile Gorenjke, ki so računale na zmago tudi doma, s čimer bi si zagotovile tako točkovno kakor tudi psihološko prednost pred začetkom drugega, odločilnega dela prvenstva, toda na koncu so se morale zadovoljiti z eno točko, ki so si jo priborile po preobratu. Po dveh nizih so bile namreč daleč od nje, toda v tretjem in četrtem so pokazale iz kakšnega testa so in si uspele priigrati pomembno točko.  

Zgornja Gorenjska: Luka Koper

2:3 (15:25, 17:25, 25:15, 27:25, 9:15)

Zabreznica- Dvorana Pod Stolom

Gledalcev: 75

Sodnika: Kramar (Kamnik), Zajec (Ljubljana)

Zgornja Gorenjska: Langus 2, Tanaskovič 3, Lužovec 22, Burja 4, Friškovec, Rozman, Zorman 5, Kregar 22, Ramič 8, Humerca, trener- Aleš Centa;

Luka Koper: Raič 1, Kušar, Isanovič 11, Lucas 21, Đukič 1, Dodič 11, Haupt, Nedoh, Kocet, Jovič 2, Pešič 9, Kaker 15, trener- Zdravko Jovič;      

Ko je domača kapetanka Ivana Tanaskovič z odličnimi servisi potegnila na začetku tekme svoje soigralke do začetne prednost 6: 1, je kazalo da bodo gostiteljice tudi tokrat pokorile Koprčanke in si priigrale nekaj točk naskoka pred Luko. Toda kmalu se je slika povsem obrnila, Koprčanke so na krilih Iman Isanovič naredile delni rezultat 11: 1, si priigrale psihološko prednost in do konca uvodnega niza niso več popuščale, rezultat uvodnega niza pa pove vse. V drugem je bila slika precej podobna, gostje so diktirale tempo, Zgornja Gorenjska pa nikakor ni našla protiorožja in tudi drugi niz se je končal z visoko razloko v korist varovank Zdravka Joviča. Sodeč po dveh dokaj gladko izgubljenih nizih je optimizem med domačimi navijači izginil, k sreči pa je bil optimist še vedno Aleš Centa, ki je dekletom med drugim in tretjim nizom očitno ‘vcepil’ v glave zmagovalno miselnost, kar se je poznalo tudi na parketu. Domače so od vsega začetka gostjam začele točkovno ‘bežati’, deset točk prednosti ob zaključku je bila povsem realna slika dogajanja v tretjem nizu. Najbolj razburljiv in negotov je bil četrti niz, kjer je bilo veliko menjav rezultata, več zaloge pa so imele gostje, ki so bile ob zaključku niza tri točke pred domačimi (18: 21), toda Gorenjke so se zbrale, nekaj odličnih servisov Klare Kregar, napadov Špele Lužovec, blokad Anje Zorman in Ise Ramič, ter dobri obramb Eme Burja in libera Katjuše Rozman so prinesle preobrat in najmanj točko tudi Zgornji Gorenjski. V petem nizu je domačim morda nekoliko pošla ‘sapa’, kar so gostje izkoristile in se veselile še druge točke in s tem točke naskoka pred začetkom obračunov v zeleni skupini.      

Zdravko Jovič, Luka Koper, trener:

” Tekma je bila vsekakor zanimiva, o sami kvaliteti se sicer ne bomo hvalili, kajti narejenih je bilo veliko napak, od povsem zgrešenih žog, preveč v avtu, anteni,…, toda za gledalce je bila tekma borbena in dinamična. Pred nami je še šest krogov v zeleni skupini, tako mi kot Gorenjke imamo kar nekaj zaloge, ki bi morala zadoščati za neposredni obstanek. Pred Ankaranom imamo mi namreč šest točk naskoka, naše današnje tekmice pet in menim, da bo ta prednost zadoščala za obe ekipi. Vsekakor bo potrebno odigrati optimalno, a kot sem že omenil, prednost je velika in mislim, da bodo naše sosede iz Ankarana to težko nadomestile v šestih krogih. Tokrat smo se Zgornji Gorenjski tudi nekako oddolžili za poraz na domačem parketu.”

Aleš Centa, Zgornja Gorenjska, trener:

” V primerjavi proti Ankaranu prejšnjo soboto,  ko smo naredili številne napake, smo to tokrat dvignili na višji nivo, torej z manj napakami, tekma je bila vsekakor boljša. Sem pa zelo vesel in hkrati ponosen na dekleta, ki so se uspele po dveh gladko izgubljenih nizih vrniti nazaj v igro, s čimer smo si priigrali vsaj točko. Puncam moram za ta dosežek vsekakor čestitati, uspele so se sestaviti, ko je kazalo, da je naša barka že potopljena. Redni del je končan nekako po pričakovanjih, sedaj nas čaka teden za ustrezno pripravo in glede na našo točkovno prednost, si lahko z zmago proti Ankaranu že skorajda teoretično zagotovimo neposredni obstanek, brez dodatnih kvalifikacij. Dekleta vedo kaj jih čaka in vse se želijo izogniti kvalifikacijskemu dodatku.”       

Bookmark the permalink.

Comments are closed.