• Hvala navijačem, staršem, sponzorjem, vodstvu, trenerju,...!

    Slider

V soboto začetek 2. dela

Luka Koper, Zgornja Gorenjska, Ankaran Hrvatini in Ljubljana so štiri ekipe, ki so redni del državnega prvenstva končale na mestih od sedem do deset, vse štiri pa v drugi del prenašajo vse osvojene točke iz do sedaj odigranih 18. krogov. Prvo in drugo mesto v zeleni skupini zagotavljata neposreden obstanek v družbi najboljših, tretje mesto prinaša dodatne kvalifikacije, zadnje uvrščena ekipa pa se prihodnje leto seli v 2. ligo.  Odbojkarice Zgornje Gorenjske imajo pred šestimi tekmami v zeleni skupini le točko zaostanka za Koprom in lepih pet točk prednosti pred Ankaranom, kar bi ob predvidenih razpletih tekem moralo zadostovati za osvojitev 1. oz. 2. mesta, ki zagotavlja neposreden obstanek. Delo Gorenjk nikakor ne bo enostavno, česar se dekleta in trener Aleš Centa zelo dobro zavedajo, zato so vse sile najprej usmerjene na sobotno tekmo proti Ankaranu, zmaga bi prinesla še dodatne tri točke naskoka, predvsem pa veliko psihološko prednost. ” Na zadnji tekmi proti Kopru dva niza nismo bili pravi, v tretjem in četrtem pa so vnovič pokazali svoj pravi obraz in prepričan sem, da bomo na takšnem  nivoju igrali tudi na vseh prihajajočih tekmah v zeleni skupini. Točkovna prednost je vsekakor lepa, toda to nas nikakor ne sme zavesti, moramo odigrati maksimalno zbrano in disciplinirano od prve do zadnje žoge. To dekleta zmorejo in povsem jim zaupam,” pravi trener Zgornje Gorenjske Aleš Centa.      

Predstava Dan norosti nedelja 4.3.2018

Kot je že navada smo v OK Bled organizirali gostovanje gledališke predstave Špas Teatra

»DAN NOROSTI«

v nedeljo, 4. marca 2018 ob 18. uri v Festivalni dvorani na Bledu.

 

Nobene skrbi ni, da se ne bi dve uri odlično zabavali, hkrati pa nam z nakupom vstopnic za obisk te predstave pomembno pomagate pri ohranjanju naše dejavnosti v klubu, predvsem pri zagotavljanju prepotrebnih sredstev za financiranje osnovne dejavnosti dela z mladimi igralkami in igralci. Naša velika želja je, da to predstavo čim prej prodamo v celoti, ker samo tako lahko od nje pridobimo nek ostanek, ki nam pri tem pomaga. Vse ljubitelje odbojke lepo prosimo, da nam zato pomagate na ta način, da se udeležite predstave in da pomagate pri prodaji kart še svojim bližnjim, prijateljem, znancem …

 

Karte so po ceni 20 EUR na voljo pri članih upravnega odbora kluba, trenerjih in na Turističnem društvu Bled in s jih zagotovite tako, da stopite v stik z njimi na katerikoli način.

 

Zahvaljujemo se vam za vašo podpora in želimo obilo užitka na predstavi.

 

Odbojkarski klub Bled

Dan odbojke v Zabreznici- čista desetka!

Zabreznica- Ideja gorenjskih odbojkarskih delavcev o pripravi dneva odbojke, je v soboto 30. septembra padla na zelo plodna tla, dogodek je bil odlično izveden v vseh pogledih, za kar si organizatorji zaslužijo vse čestitke. V Dvorani Pod Stolom v Zabreznici se je namreč zvrstilo kar okrog 150 mladih odbojkaric in odbojkarjev treh zgornje gorenjskih klubov (OK Bled, OK Mladi Jesenice in TVD Partizan Žirovnica), ki so na posebej pripravljenih poligonih izvajali posebne gibalne vaje in različne elemente odbojkarske igre. Dan odbojke je vključeval tudi dve predavanji, celotno sobotno dogajanje je v Zabreznico privabilo preko 700 obiskovalcev, ki so ob koncu lahko uživali še v nastopu raperjev Trkaja in Nipketa, posladek je bila tekma med Zgornjo Gorenjsko in National Žirovnico.

Na dnevu odbojke se je zbralo preko 100 mladih odbojkaric in odbojkarjev.

Zgornja Gorenjska: National Žirovnica

Vrvež okrog žirovniške osnovne šole se je začel že v soboto nekaj po poldnevu, ko so organizatorji skupaj s pokrovitelji in partnerji pripravljali stojnice, na katerih so se predstavili Prochrom-comp d.o.o., Masel d.o.o. – zastopstvo Joma, Proteini.si, VBEquip d.o.o. – obutev Asics, Kopt d.o.o., Conditus d.o.o. in CMC Šport d.o.o.. Program preprečevanja dopinga v športu je predstavila Slovenska proti dopinška organizacija SLOADO, za gostinsko oskrbo sta poskrbela Zavrh bar in Gostilna Tavčar.

Zanimivi in predvsem z mladimi odbojkaricami in odbojkarji dobro obiskani poligoni v telovadnici, kjer so mladi odbojkarji preskušali svoje gibalne spretnosti in kjer so predstavljali različne elemente odbojkarske igre, so bili zamisel trenerjev, ki delujejo v vseh treh klubih. Na dveh zanimivih in poučnih predavanjih sta Meta Jerala Kegljevič (kapetanka Zgornje Gorenjske) in Dalibor Todorović otrokom, staršem in ostalim obiskovalcem predstavila vidik psihološkega vključevanja otrok v šport (Meta, op. a.) ter pomen kondicijske vadbe in prehrane v športu (Dalibor, op. a.). Rdeča nit dogodka je bil srečelov s preko 500 dobitki, glavni je bil podpisan dres Pie Blažič, ki je s soigralkami osvojila naslov svetovnih podprvakinj do 23 let.  ” Odbojka je lep šport, zato je v njem vredno vztrajati. Vsekakor je potrebno imeti šport na splošno, v našem primeru odbojko, rad, zato je lahko trud ob vztrajnem in marljivem delu lepo poplačan,” je otroke in ostale obiskovalce nagovorila Pia Blažič, ki je pred dvema sezonama igrala še za Zgornjo Gorenjsko. Blažičeva je na parket prišla v spremstvu blejskega župana Janeza Fajfarja, ki je tudi pozdravil takšno prireditev in obljubil prispevek, telefonskoo se je oglasil tudi župan Žirovnice Leopold Pogačar in se pridružil obljubi o občinskem prispevku. Poleg Blažičeve se je na igrišču pred začetkom tekme med Zgornjo Gorenjsko in National Žirovnico predstavila še Ela Pintar, pred leti prav tako odbojkarica Zgornje Gorenjske in nosilka srebrnega odličja z nedavnega prvenstva, ki ji je pripadel uvodni servis na tekmi. V njej so bil fantje za nekaj odtenkov uspešnejši od deklet, končni rezultat v štirih nizih do 15 je bil 3: 1, toda rezultat ni bil v ospredju, pomembno je bilo sporočilo dogodka. Le- ta je pred in v dvorano privabilo številne obiskovalce, veliko število bivših odbojkaric, odbojkarjev, trenerjev in ostalih odbojkarskih delavcev in številnih drugih, ki so bili navdušeni nad prireditvijo. Vsi skupaj, predvsem mlajši del pa je bil skorajda evforičen ob nastopu raperjev Trkaja in Nipketa, ki sta poskrbela za piko na i celotnemu dogodku.

Dogodek, ki so ga organizatorji uspešno spravili pod streho, zagotovo ne bi bilo mogoče v takšnem obsegu pripraviti brez pomoči sponzorjev, donatorjev, partnerjev, ki so prispevali svoj delež ob tej organizaciji, za kar se jim s tega mesta srčno zahvaljujemo. Velik trud za uspešno izvedbo dneva odbojke so vložili tudi trenerke in trenerji, predavatelji in ostali odbojkarski delavci oz. člani klubov, ki so prispevali svoj kamenček v končni mozaik. V tem mozaiku so tudi vsi otroci oz. mlade odbojkarice in odbojkarji ter njihovi starši brez katerih prireditve niti ne bi bilo. Vse skupaj je na prireditvi s pravim občutkom povezoval Niko Rakovec, veliko zahvalo pa si zasluži Matevž Mlinar, ki je opravil veliko dela v ‘zaodrju’.

Hvala vsem, ki ste soustvarjali in pomagali pri organizaciji Dneva odbojke. Na snidenje čez eno leto!

Dan odbojke

Spoštovani ljubitelji odbojke!

Člani odbojkarskih klubov Zgornje Gorenjske v soboto, 30. septembra 2017 od 16. ure dalje v dvorani Pod Stolom organiziramo Dan odbojke. Načrtovane so številne aktivnosti in tudi obisk zanimivih gostov.

Namen prireditve je popularizacija tega športa v regiji, hkrati pa želimo predstaviti vse selekcije regijskih klubov na čelu z žensko člansko ekipo OK Zgornja Gorenjska, ki bo tudi v sezoni 2017/18 nastopala v prvi državni odbojkarski ligi za ženske.

Na dogodku bomo posebno pozornost namenili mladim športnicam in športnikom, katerim bomo v sodelovanju s strokovnjaki z različnih področij na predavanjih predstavili osnove »team buildinga«, dopinga v športu, zdrave športne prehrane in pravilne kondicijske priprave; poudarek bo torej na povezavi športa – odbojke – priprave za življenje. Verjamemo, da so te teme zelo zanimive tudi za starše mladih športnic in športnikov. Poleg tega bodo s posameznimi selekcijami predstavljeni tudi elementi odbojkarskih treningov.

Hkrati bodo potekale nagradne igre, srečelov, predstavitev sponzorjev, druženje z znanimi odbojkarji, vrhunec dogajanja pa bo tekma članskih selekcij Žirovnice (moški) in Zgornje Gorenjske (ženske). Možno bo nabaviti in naročiti značilno odbojkarsko opremo, poskrbeli bomo tudi za hrano in pijačo.

Za sproščeno vzdušje in zabavni del bosta poskrbela trenutno najbolj popularna raperja pri nas – Nipke & Trkaj.

Vljudno vas vabimo, da se nam na tem dogodku pridružite in v družbi odbojkaric in odbojkarjev uživate v športu in glasbi ter hkrati s tem izrazite podporo našemu društvu in partnerskim društvom iz regije.

Športni pozdrav!