• Hvala navijačem, staršem, sponzorjem, vodstvu, trenerju,...!

    Slider

Predstava Dan norosti nedelja 4.3.2018

Kot je že navada smo v OK Bled organizirali gostovanje gledališke predstave Špas Teatra

»DAN NOROSTI«

v nedeljo, 4. marca 2018 ob 18. uri v Festivalni dvorani na Bledu.

 

Nobene skrbi ni, da se ne bi dve uri odlično zabavali, hkrati pa nam z nakupom vstopnic za obisk te predstave pomembno pomagate pri ohranjanju naše dejavnosti v klubu, predvsem pri zagotavljanju prepotrebnih sredstev za financiranje osnovne dejavnosti dela z mladimi igralkami in igralci. Naša velika želja je, da to predstavo čim prej prodamo v celoti, ker samo tako lahko od nje pridobimo nek ostanek, ki nam pri tem pomaga. Vse ljubitelje odbojke lepo prosimo, da nam zato pomagate na ta način, da se udeležite predstave in da pomagate pri prodaji kart še svojim bližnjim, prijateljem, znancem …

 

Karte so po ceni 20 EUR na voljo pri članih upravnega odbora kluba, trenerjih in na Turističnem društvu Bled in s jih zagotovite tako, da stopite v stik z njimi na katerikoli način.

 

Zahvaljujemo se vam za vašo podpora in želimo obilo užitka na predstavi.

 

Odbojkarski klub Bled

Dan odbojke

Spoštovani ljubitelji odbojke!

Člani odbojkarskih klubov Zgornje Gorenjske v soboto, 30. septembra 2017 od 16. ure dalje v dvorani Pod Stolom organiziramo Dan odbojke. Načrtovane so številne aktivnosti in tudi obisk zanimivih gostov.

Namen prireditve je popularizacija tega športa v regiji, hkrati pa želimo predstaviti vse selekcije regijskih klubov na čelu z žensko člansko ekipo OK Zgornja Gorenjska, ki bo tudi v sezoni 2017/18 nastopala v prvi državni odbojkarski ligi za ženske.

Na dogodku bomo posebno pozornost namenili mladim športnicam in športnikom, katerim bomo v sodelovanju s strokovnjaki z različnih področij na predavanjih predstavili osnove »team buildinga«, dopinga v športu, zdrave športne prehrane in pravilne kondicijske priprave; poudarek bo torej na povezavi športa – odbojke – priprave za življenje. Verjamemo, da so te teme zelo zanimive tudi za starše mladih športnic in športnikov. Poleg tega bodo s posameznimi selekcijami predstavljeni tudi elementi odbojkarskih treningov.

Hkrati bodo potekale nagradne igre, srečelov, predstavitev sponzorjev, druženje z znanimi odbojkarji, vrhunec dogajanja pa bo tekma članskih selekcij Žirovnice (moški) in Zgornje Gorenjske (ženske). Možno bo nabaviti in naročiti značilno odbojkarsko opremo, poskrbeli bomo tudi za hrano in pijačo.

Za sproščeno vzdušje in zabavni del bosta poskrbela trenutno najbolj popularna raperja pri nas – Nipke & Trkaj.

Vljudno vas vabimo, da se nam na tem dogodku pridružite in v družbi odbojkaric in odbojkarjev uživate v športu in glasbi ter hkrati s tem izrazite podporo našemu društvu in partnerskim društvom iz regije.

Športni pozdrav!

Aleš Centa novi trener Zgornje Gorenjske

Po štirih sezonah se je po koncu pretekle od trenerskega stolčka na klopi Zgornje Gorenjske poslovil Iztok Kšela, v sezoni 2017/ 2018 pa bo delo prvega trenerja opravljal Aleš Centa.

Aleš Centa, rojen 24. 7. 1974, se z odbojko ukvarja 30 let. Prvih dvajset odbojkarskih let je preživel kot igralec (Brezovica, Olimpija in Triglav Kranj), v zadnjih desetih letih pa se je posvetil trenerskemu delu, deloval je v kranjskem Triglavu. V zadnjih treh sezonah je vodil odbojkarsko šolo, sicer pa je večino časa vodil kadetsko in mladinsko selekcijo. Mesto prvega trenerja ženske članske ekipe vidi kot izziv, priložnost za dokazovanje, pridobivanje novih znanj, predvsem pa želi svoje znanje prenesti tudi na punce v ekipi Zgornje Gorenjske. ” Prevzem ekipe v prvi ligi zame predstavlja velik izziv, predvsem zaradi dejstva, ker sem večinoma deloval v mlajših kategorijah, dodaten izziv pa je tudi preskok iz moške v žensko odbojko. To sta v določenem pogledu dva različna svetova. Po do sedaj opravljenem delu lahko rečem, da sem navdušen, punce so zelo pridne, delovne, zdi se mi, da delujejo precej drugače kot fantje in mislim, da je z njimi bistveno lažje delati,” je prva dva tedna vodenja Zgornje Gorenjske ocenil novi trener Aleš Centa.

Podobno kot že v preteklih sezonah, je tudi v letošnji v ekipi Zgornje Gorenjske prišlo do številnih igralskih menjav. Polovica deklet iz lanske sezone (Meta Avsenik, Mojca Klinar, Zala Košak, Hana Marzidovšek, Eva Pogačar, Manca Rotar in Taja Tučen) je namreč odšla, ostale so Ema Burja, Zoja Humerca, Hana Langus, Špela Lužovec, in Anja Zorman. Po nekaj odličnih sezonah se je v ekipo iz Kamnika vrnila Meta Jerala, po letu dni igralskega premora pa bo dres Gorenjk vnovič oblekla nekdanja kapetanka Katjuša Rozman. Ekipi so se pridružile še Maša Arnež, Tara Friškovec, Maja Georgievski, Klara Kregar, Isa Ramič, Ivana Tanaskovič, kakšna pa bo dokončna postava Zgornje Gorenjske bo znano kmalu.

O ciljih sezone trener Aleš Centa še ni govoril, dejal pa je, da je trenutni kader igralk ustrezen za konkuriranje tekmicam, nekaj o dejanski kvaliteti pa bo vidno že čez dva tedna, ko Zgornjo Gorenjsko čaka prvi test sezone, ko bodo nastopile na turnirju v Grosupljem. ” S prihodom oz. povratkom Mete Jerala in Katjuše Rozman smo pridobili izkušenost, ki ga bosta zagotovo ustrezno znali prenesti na mlajše igralke, ki jih v ekipi ne manjka. Istočasno bo zagotovo ob dveh tako izkušenih igralkah lažje postaviti koncept igre. Mislim, da bomo znali združiti izkušenost, mladostno zagnanost in da bomo uspešno konkurirali vsem ekipam v prvoligaški druščini,” je o sestavi ekipe ekipe povedal ‘head coach’ Gorenjk.